• Nederlands
  • Deutsch

Sauna Limburg
In het prachtige Limburgse heuvellandschap beleeft u een heerlijk dagje sauna in Arcen. In onze verschillende Finse sauna’s en stoomcabines kunt u lekker uitzweten onder het genot van frisse geuren van kruiden, bloemen en planten. Het saunagedeelte van de spa bestaat uit zes Finse sauna's. Daarnaast heeft het Thermaalbad een ruim aanbod aan thermaalbaden, dompelbaden, een tuin met ligbedden en een buitenbad. Tevens kunt u genieten van diverse behandelingen in ons beautycentrum.

Positieve effecten
Een bezoekje aan de sauna’s van Thermaalbad Arcen is goed voor zowel lichaam als geest. De temperaturen tot wel 90 graden stimuleren uw bloedsomloop en zorgen voor een verhoogde weerstand. Na een hete sessie kunt u afkoelen in onze kruiden- en dompelbaden of even ontspannen in de thermaalbaden met natuurlijk mineraalwater. De aangename temperatuur van de thermaalbaden laat alle spanningen wegvloeien.

Hotel met sauna Limburg
Een dagje sauna in Nederlands Limburg kunt u perfect combineren met een van onze wellnessbehandelingen of een hapje en een drankje. Maak het feest compleet en kies voor een dagje sauna met overnachting Limburg bij Parkhotel Bad Arcen. Het Parkhotel is direct verbonden aan Thermaalbad Arcen, zodat u met gemak van uw hotelkamer kunt doorlopen naar het wellnesscentrum. Wij zorgen ervoor dat ontspanning en genot de boventoon voeren tijdens uw verblijf. Ook is het vaak nog mogelijk om last minute te genieten van de sauna in Limburg.

Sauna Tips
Om optimaal gebruik te maken van de gezondheidsvoordelen van de sauna, is het verstandig om de volgende volgorde aan te houden:

  • Neem een warme douche voordat u begint. Zo stapt u fris de sauna in en warmt uw lichaam alvast wat op.
  • Stap in de sauna naar keuze en kies een plaats. Onderin de sauna is de temperatuur doorgaans minder warm dan bovenin. Het is raadzaam niet langer dan 15 minuten in de sauna te blijven.
  • Koel uw lichaam na de sauna af onder een koude douche en spring eventueel nog een koud dompelbad in.
  • Laat uw lichaam rustig terug op temperatuur komen. Trek hier ongeveer 25 minuten voor uit.

Naast het aanhouden van een goede volgorde is het ook belangrijk om uitdroging te voorkomen. Daarom is het van belang dat u voor, maar ook vooral na het sauna ritueel voldoende water drinkt. Smeer ook uw lichaam na afloop goed in met een vochtinbrengende crême. Badkleding is in het Thermaalbad verplicht, maar in de sauna's niet toegestaan. Badjassen, handdoeken en badslippers kunt u huren bij onze receptie.

Bekijk snel onze verschillende arrangementen en boek uw sauna Limburg met overnachting!