• Nederlands
 • Deutsch

Sauna Limburg
In het prachtige Limburgse heuvellandschap beleeft u een heerlijk dagje sauna in Arcen met fantastiche wellness faciliteiten. In onze verschillende stoomcabines en Finse sauna's in Limburg kunt u lekker uitzweten onder het genot van frisse geuren van kruiden, bloemen en planten. Het saunagedeelte van de spa bestaat uit zes Finse sauna's met onder andere eucalyptus, limoen en alpenkruiden. Daarnaast heeft het Thermaalbad Limburg een ruim aanbod aan alle wellness mogelijkheden zoals thermaalbaden, dompelbaden, turks stoombad, een tuin met ligbedden en een buitenbad. Tevens kunt u genieten van diverse behandelingen in ons beautycentrum. Met een bezoekje aan de spa verhoogt u uw weerstand, stimuleert u uw bloedsomloop en kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de rust. 

Positieve effecten
Kom lekker tot rust en ontspan in de spa in Limburg. Een bezoekje aan de sauna’s van Thermaalbad Arcen is goed voor zowel lichaam als geest en heeft vele voordelen voor de gezondheid. De temperaturen tot wel 90 graden stimuleren uw bloedsomloop en zorgen voor een verhoogde weerstand. De warmte zorgt ervoor dat de poriën van de huid geopend worden waardoor het lichaam ontgift doordat afvalstoffen uit het lichaam gezweet worden. De sauna is een rustige en ontspannen omgeving wat zorgt voor de aanmaak van endorfines in de hersens, waardoor u na afloop helemaal ontspannen bent.

Na een hete sessie kunt u afkoelen in onze kruiden- en dompelbaden of even heerlijk ontspannen in de thermaalbaden met natuurlijk mineraalwater. De aangename temperatuur van de thermaalbaden laat alle spanningen wegvloeien.

Sauna hotel Limburg
Een dagje spa wellness in de provincie Limburg kunt u perfect combineren met een van onze wellnessbehandelingen of een hapje en een drankje. Ga een weekendje weg en kies voor een dagje sauna met wellness overnachting in Limburg bij Parkhotel Bad Arcen. Het Parkhotel is direct verbonden aan Thermaalbad Arcen, zodat u met gemak van uw hotelkamer kunt doorlopen naar het wellnesscentrum. Wij zorgen ervoor dat ontspanning en genot de boventoon voeren tijdens uw verblijf. Ook is het vaak nog mogelijk om last minute naar de sauna te gaan in Limburg. Parkhotel Bad Arcen is de perfecte uitvalsbasis om heerlijk tot rust te komen. Als hotelgast kunt u dagelijks onbeperkt genieten van de diverse Sauna's, Kneippbaden en Thermaalbaden. 

Sauna Tips
Om optimaal gebruik te maken van de gezondheidsvoordelen van de sauna, is het verstandig om de volgende volgorde aan te houden:

 • Neem eerst even een warme douche voordat u begint. Zo stapt u fris de sauna in en warmt uw lichaam alvast wat op.
 • Droog uw huid af. De sauna werkt beter met een droge huid, deze gaat vanzelf zweten.
 • Dompel uw voeten in een warm voetenbad zodat het lichaam kan wennen aan de warmte. 
 • Stap in één van de verschillende sauna's en kies een plaats. Onderin de sauna is de temperatuur doorgaans minder warm dan bovenin. Voor beginners is 5 tot 10 minuten per keer vaak al genoeg. Het is raadzaam niet langer dan 15 minuten in de sauna te gaan. 
 • Het is erg belangrijk om uw lichaam na de sauna af te koelen onder een koude douche. Spring eventueel nog een koud dompelbad in.
 • Laat uw lichaam rustig terug op temperatuur komen. Trek hier ongeveer 25 minuten voor uit. 
 • Wanneer uw lichaam volledig op temperatuur is gekomen kunt u beginnen aan de volgende saunaronde. 

Naast het aanhouden van een goede volgorde is het ook belangrijk om uitdroging te voorkomen. Daarom is het van belang dat u voor, maar ook vooral na het sauna ritueel voldoende water drinkt. Smeer ook uw lichaam na afloop goed in met een vochtinbrengende crême. Badkleding is in het Thermaalbad verplicht, maar in de sauna's niet toegestaan. Badjassen, handdoeken en badslippers kunt u huren bij onze receptie.

Bekijk snel onze verschillende wellness arrangementen of last minute mogelijkheden op onze website en boek uw dagje wellness of weekendje sauna met overnachting! 

Update 4-11-2020

Beste gast,

Onze thermaalbaden en sauna's zijn open. We informeren u graag over de invloed van het coronavirus op onze wellnessmogelijkheden.

De gezondheid en veiligheid van u en onze medewerkers zijn voor ons het allerbelangrijkste. Om die te beschermen, nemen we volgens de richtlijnen van de overheid extra maatregelen.

 • Om 1,5m afstand van elkaar te kunnen houden, beperken we het aantal gasten. Als het nodig is, geven we voorrang aan hotel- en parkgasten en daarna aan daggasten met een voucher.
 • Openingstijden: dagelijks 08.30 tot 23.00 uur. Bij aankomst worden uw persoonsgegevens geregistreerd.
 • Onze horecagelegenheden zijn gesloten. 
 • De douches en toiletten zijn geopend.
 • Onze kruidenbaden, sauna's, snelbruiners en rustruimtes kunnen worden gebruikt. Er vinden vooralsnog nog geen opgietingen plaats.

Als u een badenkaart heeft, kunt u er gebruik van maken als de baden open zijn.

Wij hopen u met deze informatie gerust te stellen en kijken ernaar uit u weer te mogen verwelkomen.

Bij vragen kunt u contact opnemen via e-mail.

Met vriendelijke groet,

Thermaalbad Arcen - info@thermaalbad.nl