• Nederlands
 • Deutsch

Health Care Bad Arcen heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van mensen met aandoeningen van het bewegingsapparaat van reumatische ziektes , degeneratieve “slijtage” afwijkingen tot fibromyalgie. Het thermaal mineraalwater heeft een gunstige en in veel gevallen een pijnverzachtende werking bij gewrichtsklachten. Van deze eigenschappen maken de therapeuten gebruik bij het behandelen.

Een kuur duurt tussen de één en drie weken.

De basis van onze groepskuren is het oefenen in het warme water van het Thermaalbad en oefeningen in de zaal of fitnessruimte waaraan toegevoegd pakkingen en massages. Onze kuurarts stelt in overleg met u uw kuurprogramma samen.

Wij bieden 3 soorten reumakuren: de klassieke kuur, de budget kuur en de individuele kuur. U kunt tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de bungalows op het nabijgelegen bungalowpark Klein Vink of met kuurcentrum verbonden Parkhotel Bad Arcen.

DE KLASSIEKE KUUR

De basis voor deze kuur is het gebruik van en het doen van oefeningen in het warme thermaalmineraalwater van het Thermaalbad Arcen. Daarnaast heeft u nog een aantal individuele behandelingen die tijdens de intake met de kuurarts voor u persoonlijk worden samengesteld.

Voor meer informatie over de klassieke kuur kunt u contact met ons opnemen via info@healthcarebadarcen.nl of telefonisch 077-4731609

KUURWEKEN KLASSIEK

Kuur K1:

 • 1 week Vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 3 april
 • 2 weken vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 10 april

Kuur K2:

 • 1 week vrijdag 28 augustus tot en met vrijdag 4 september
 • 2 weken vrijdag 28 augustus tot en met vrijdag 11 september
 • 3 weken vrijdag 28 augustus tot en met vrijdag 18 september

Kuur K3:

 • 1 week vrijdag 30 oktober tot en met vrijdag 6 november
 • 2 weken vrijdag 30 oktober tot en met vrijdag 13 november

Kuur K4:

 • 1 week vrijdag 13 november tot en met vrijdag 20 november
 • 2 weken vrijdag 13 november tot en met vrijdag 27 november
 • 3 weken vrijdag 13 november tot en met vrijdag 4 december

Kosten kuur Health Care Bad Arcen

 • 1 week € 675,00
 • 2 weken € 1250,00
 • 3 weken € 1825,00

De prijzen van de kuur zijn excl. verblijf, er is wel een mogelijkheid tot een speciaal kuurtarief in het naastgelegen Parkhotel Bad Arcen.

Er bestaat de mogelijkheid om uw kuur ook op maandag laten starten i.p.v. vrijdags, er geldt dan een reductie van € 25,- op de prijs.

DE BUDGETKUUR

We zijn gestart met een scherp geprijsde kuur. De basis voor deze kuur is evenals in onze Klassieke Kuur het gebruik van en het doen van oefeningen in het warme thermaalmineraalwater van het Thermaalbad Arcen. Daarnaast heeft u nog een aantal individuele behandelingen die tijdens de intake met de kuurarts voor u persoonlijk worden samengesteld. Bij de Budgetkuur heeft u twee behandelingen per dag onder leiding van een therapeut.

Op woensdag heeft u oefentherapie in het water en oefentherapie in de zaal. Op de andere werkdagen heeft u ook oefentherapie in het water en heeft u een individuele behandeling. Verder dient u tijdens de Budgetkuur zelf voor een badjas zorgen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@healthcarebadarcen.nl of telefonisch 077-4731609

KUURWEKEN BUDGET

Kuur B1:

 • 1 week maandag 9 maart tot en met vrijdag 13 maart
 • 2 weken maandag 9 maart tot en met vrijdag 20 maart

Kuur B2:

 • 1 week maandag 28 september tot en met vrijdag 2 oktober
 • 2 weken maandag 28 september tot en met vrijdag 9 oktober

Kosten Budgetkuur Health Care Bad Arcen

 • 1 week € 465,00
 • 2 weken € 880,00

De prijzen van de kuur zijn excl. verblijf, er is wel een mogelijkheid tot een speciaal kuurtarief in het naastgelegen Parkhotel Bad Arcen.

DE INDIVIDUELE KUUR

Naast de budget en klassieke kuur bieden wij ook een individueel kuur-programma aan. De individuele kuur is bestemd voor diegene die niet aan een groepskuur willen of kunnen deelnemen. De individuele behandelingen bespreekt u persoonlijk tijdens de intake met uw kuurarts.

De prijzen van deze kuur variëren afhankelijk van het gekozen programma.

Wij bieden deze kuur bijna het gehele jaar door aan. Voor prijzen of meer informatie over deze kuur kunt u contact met ons opnemen via info@healthcarebadarcen.nl of telefonisch 077-4731609

De prijzen van de kuur zijn excl. verblijf, er is wel een mogelijkheid tot een speciaal kuurtarief in het naastgelegen Parkhotel Bad Arcen.

Beste gast,

We informeren u graag over de invloed van het coronavirus op onze wellnessmogelijkheden.

De gezondheid en veiligheid van u en onze medewerkers zijn voor ons het allerbelangrijkste. Om die te beschermen, nemen we volgens de richtlijnen van de overheid extra maatregelen.

Gelukkig hebben we onze beautysalon weer mogen openen! Om dit te vieren hebben we een speciale aanbieding samengesteld:

Een complete gezichtsbehandeling en een totale lichaamsbehandeling. Een beleving van heerlijke geuren en weldadige producten die samen het ultieme gevoel van ontspanning bieden.

 • 30 min. gezichtsbehandeling & 30 min. lichaamsbehandeling voor €49,50
 • 60 min. gezichtsbehandeling & 60 min. lichaamsbehandeling voor €95,-

Alleen beschikbaar op basis van reservering.

Deze aanbieding is geldig tot 1 juli 2020.

Nog meer goed nieuws! Op 15 juni zal Thermaalbad Arcen, met aangepaste capaciteit, weer open gaan. Onze kruidenbaden en rustruimtes kunnen worden gebruikt. De sauna stoombaden en infrarood zullen vooralsnog tot 01 juli gesloten blijven.

Openingstijden: maandag t/m donderdag 10.00 - 19.00 uur. Op vrijdag t/m zondag zal het Thermaalbad van 09.00 - 21.30 uur geopend zijn en de keuken van de brasserie is dagelijks van 12.00 tot 19.00 uur open.

Volgens de regels van het RIVM zijn de douches en toiletten gesloten in de maand juni. Het toilet is alleen bij hoge nood op aanvraag beschikbaar.

Als u een badenkaart heeft, kunt u gewoon gebruik maken van deze kaart als de baden weer geopend zijn. De periode die op de kaart staat, wordt verlengd met 2 maanden.

Heeft u vouchers of cadeaubonnen? Deze geldigheid wordt ook automatisch verlengd met 2 maanden.

Wij hopen u met deze informatie gerust te stellen en kijken ernaar uit u weer te mogen verwelkomen, zodra dat kan.

Bij vragen kunt u contact opnemen via e-mail.

Met vriendelijke groet,

Thermaalbad Arcen - info@thermaalbad.nl